De 5 Beste Ideeën Voor Je Home Gym

Gepubliceerd jun. 30, 22
6 min read

We Hebben Alles In Huis Om Voordelig Te Sporten

Merken als Adidas, Nike en Reebok hebben goede fitnessmatten in de aanbieding. Er zijn veel verschillende fitness matten verkrijgbaar en de prijzen variëren enorm. Je eigen home gym maken. Goedkope fitness matjes haal je voor zo’n €10,-, maar ze zijn ook te vinden voor meer dan €50,-. In mijn ogen zit je met een fitnessmat van een gemiddelde prijs zeker goed om thuis te fitnessen.

Dumbbells gebruik je om veel verschillende spier-specifieke oefeningen te doen (fitness winkel Amsterdam). Krachttraining is belangrijk voor de opbouw van spiermassa, het verbranden van vet en het versterken van botten en gewrichten. Met gewichtjes kun je eigenlijk alle fitness oefeningen uitvoeren (verzwaard) die je kunt bedenken. Je kunt er compound oefeningen (zoals de Squat) mee doen om meerdere spieren tegelijk te trainen, maar ook isolatie-oefeningen (zoals de Dumbbell Curl) om de focus op één spier te leggen.

Waar kan ik goedkope dumbbells kopen? Wanneer je thuis wilt fitnessen mag een set dumbbells niet ontbreken. Gelukkig zijn gewichten bij elke sportwinkel wel te krijgen. Voor de fanatiekere krachtsporters, die met zwaardere dumbbells willen trainen zijn er fitness winkels die een ruim assortiment hebben aan dumbbells. Je kunt kiezen uit dumbbells van een vast gewicht of dumbbells waarbij je zelf het gewicht kunt instellen door middel van gewichtsschijven (GorillaSports - Alles Voor Jouw Homegym).

Fitnesstoestellen Kopen & Fitnessartikelen Voor Thuis

Fitnessbankje voor meer variatie Heb je dumbbells gekocht om thuis te fitnessen? Dan wil je misschien wat extra variatie in je oefeningen brengen. Denk bijvoorbeeld aan een Incline Dumbbell Press of een Shoulder Press. Om deze oefeningen op de beste manier uit te voeren kun je een fitnessbankje gebruiken. Dit werkt toch fijner dan het gebruiken van een stoel of bank.

Bij het kopen van een trainingsbank kun je kiezen voor verschillende soorten. Zo zijn er vaste bankjes te koop, waarvan je de rugleuning niet kunt verstellen. Deze zijn vaak goedkoper en compacter dan fitnessbankjes die je kunt verstellen. Zo’n verstelbare trainingsbank biedt wel meer mogelijkheden. Je kunt de rugleuning op verschillende manier instellen, waardoor je meer verschillende oefeningen kunt doen.

Maar welke ga je kopen? Kijk goed naar wat je nodig hebt. Wil je veel verschillende oefeningen doen neem dan een verstelbaar bankje. Gebruik je het fitnessbankje alleen voor de basis fitness oefeningen? Dan kan je prima uit de voeten met een goedkoper model (fitness winkel Amsterdam). Je kunt een fitnessbankje kopen bij de onderstaande webshops.

Fitness Nl

Je kunt natuurlijk buiten gaan fietsen en/of hardlopen, maar cardio kun je ook binnen doen (Thuis trainen is het nieuwe thuiswerken). Je conditie kun je bijvoorbeeld verbeteren op een crosstrainer of loopband. Dit is echter vaak een dure aankoop en bovendien heeft lang niet iedereen ruimte voor zo’n groot cardio-apparaat in huis. Een makkelijke manier om binnen aan je conditie te kunnen werken is door te touwtje springen.

De Juiste Sportvloer Kiezen Voor Je (Home) Gym - GORILLASPORTSThuis Trainen Is Het Nieuwe Thuiswerken - Gorillasports

Deze springtouwen zijn vaak van een duurzamer en steviger materiaal gemaakt, waardoor deze minder snel kapot gaan. De gemiddelde prijs voor een cardio springtouw ligt tussen de €10 en €20, maar ze zijn er ook voor minder dan een tientje te koop. Thuis fitness materiaal goede investering Zoals je kunt zien kun je met bovenstaand prima trainen zonder daarvoor naar de sportschool te moeten.

Geniet van de vrijheid en train op ieder gewenst moment met deze fitness attributen. Wil je graag thuis trainen, maar weet je niet goed welke fitness oefeningen je moet doen? In deze blog deel ik al 10 goede thuis fitness oefeningen. Wil je meer hulp? Laat een persoonlijk fitness schema samenstellen door Voeding-en-fitness.

Terug Naar Sportschool Of Thuis Blijven Sporten

Wij verkopen zelf geen krachtstations voor thuis. Dit artikel is puur bedoelt om thuissporters te helpen bij het vinden van het beste krachtstation. De online sportwinkel! Koop fitness. 2 soorten krachtstations voor thuis All-in-one krachtstations voor thuis zijn workout machines waarmee je meerdere oefeningen kunt doen en dus ook meerdere spiergroepen kunt trainen. Je kunt krachtstations indelen in , namelijk krachtstations met steekgewichten of krachtstations met halterschijven.

De voordelen van steekgewichten zijn (1) dat je van gewicht kunt wisselen en (2) dat het weinig ruimte inneemt in jouw home gym. De steekgewichten zitten geïntegreerd in het apparaat en je hoeft enkel een pin te steken in het steekgewicht (weerstandsniveau) waarmee je wilt trainen - homegym. Een nadeel van steekgewichten is dat als je eenmaal je maximale gewicht hebt bereikt, je geen gewicht meer kunt toevoegen.

Krachtstations voor thuis met halterschijven De nadelen van steekgewichten zijn precies de redenen waarom ook veel mensen kiezen voor krachtstations met halterschijven. Je hebt dan over de weerstand (het gewicht) waarmee je wilt trainen. Daarnaast heb je geen limiet. Als met meer weerstand wilt trainen, kun je gewoon halterschijven bijkopen.

Welkom Bij Gorillasports - De Specialist

Welke Sport Past Het Beste Bij Jou? - GorillasportsFitnessapparatuur Kopen - Gorillasports

Als je bijvoorbeeld een halterstang wilt aanschaffen voor thuis (om je overhead squat te oefenen), dan kun je de halterschijven ook meteen daarvoor gebruiken (De 5 beste ideeën voor je home gym). Wel kost het wat meer tijd om van weerstand te wisselen en neemt het apparaat wat meer ruimte in beslag door de halterschijven. Daarnaast zitten halterschijven meestal niet inbegrepen bij het apparaat en moet je ze apart bijkopen.

Krachtstation Of Homegym Kopen? Check De Top 10!  Thuis Fitness Materiaal

Sommige apparaten van Bowflex maken gebruik van Power Rods (Welke sport past het beste bij jou?). Dit is een andere manier, naast steekschijven en halterschijven, om weerstand te creëren. Met Power Rods wordt trainen met losse gewichten beter nagebootst. Bekijk hier de Bowflex Extreme 2 SE dat Power Rods gebruikt en ontdek alle voordelen. Beste krachtstation voor thuis kopen – De veelgestelde vragen Als je dit leest, ben je van plan om een krachtstation te kopen voor thuis.

Wat is het maximale gewicht? Als je voor een krachtstation met steekschijven wilt gaan, check dan even bij de specificaties in de webshop of het maximale gewicht genoeg is voor jou. Sportvloer en Fitnessvloeren online goedkoop bestellen. Zijn krachtstations veilig? Om oefeningen met losse gewichten goed uit te voeren, moet je de leren (denk aan deadlifts of squat cleans).

Fitnessapparatuur

Bij krachtstations zijn bewegingen meer gestandaardiseerd. Ze zijn zo ontworpen dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het laten vallen van gewichten, het verliezen van de controle over de beweging of het plaatsen van jouw lichaam in de juiste positie (Online Sports Winkel, Koop Uitrusting En Accessoires). Welke verschillende oefeningen kan ik doen? Dit hangt van het apparaat af, maar bij de meeste krachtstations zijn de onderstaande basisoefeningen sowieso mogelijk.

Met de meeste machines is nog veel meer mogelijk. Is een hoge variatie in oefeningen voor jou belangrijk? Wil je jouw lichaam zo volledig mogelijk trainen? Let dan bij de specificaties in de webshop op het aantal verschillende oefeningen dat je kunt doen met het krachtstation (Fitness- en thuis apparatuur). Training units De hoeveelheid training units verschilt per krachtstation en heeft invloed op de hoeveelheid oefeningen die je met een apparaat kan doen.Daarnaast heb je bij diverse apparaten de mogelijkheid om het krachtstation uit te breiden na aankoop met extra losse units. Is een krachtstation ook geschikt voor beginners? Hoeveel ervaring je hebt met krachtstations (of krachttraining) maakt niet uit. Een krachtstation kan een goede keuze zijn voor zowel beginners als ervaren fitness atleten.

Meer van 5 kilo afvallen

Navigation

Home

Latest Posts

21 Dagen Keto Dieet

Published Feb 02, 23
7 min read

Personal Trainer - Fitness Nederland

Published Nov 11, 22
7 min read